Ja fa temps vaig llegir-ho, però sembla ser que els mitjans de comunicació definitivament han elegit un terme per referir-se a aquells que som crítics amb la hipòtesi climàtica que atribueix al ésser humà, i al CO2 més en concret, el lleuger escalfament que s’ha produït al segle XX. I aquesta paraula seleccionada és “negacionistes”. Ho he estat llegint i sentint aquest cap de setmana a les diferents televisions i premsa escrita.

Em pareix molt trist i lamentable que se’ns etiquete amb una paraula que tradicionalment s’ha utilitzat per a referir-se a aquells que neguen o negaren l’existència de l’Holocaust nazi contra els jueus. Sembla ser, per els que utilitzen aquest terme, que es pot equiparar la negació del genocidi nazi amb aquells que ens mostrem crítics amb una hipòtesi que presenta moltes llacunes, obscuritat i poques certeses científiques.

Però bé, sembla ser que en la religió que sembla haver-se convertit el canvi climàtic, tot és vàlid per tal de desqualificar aquells que ens considerem més bé escèptics de la seva “doctrina”. Us deixe a continuació alguns exemples del que els mitjans de comunicació nacionals publiquen. Molta paraula, molta política i amb tints religiosos. Però s’obliden de la ciència, que en la meva opinió és l’única via per a tractar temes com el clima.

“Aznar llega tarde al negacionismo climático” – El Mundo

“Aznar se borra de la cumbre negacionista del cambio climático” – Público

“Cumbre mundial de negacionistas” – El País

“Negacionismo” – El Periódico

Molta política, molta paraula, molta ideologia política als mitjans de comunicació, i poca ciència, que és del que es tracta.

Etiquetes: ,


2 Responses to “Escèptics, per exemple”

  1.   192.168.1.1 Says:

    help me!

  2.   cfc certification Says:

    Thanks for every one of your efforts on this web page. My aunt loves carrying out investigations and it’s really easy to understand why. Almost all learn all relating to the powerful way you present precious tips and tricks by means of the blog and strongly encourage contribution from other ones on that concept so our own girl is without a doubt starting to learn a lot of things. Have fun with the remaining portion of the new year. You’re performing a stunning job.

Leave a Reply


¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 15 9 ?